- אהוד שם טוב
- 24 בינו׳
- זמן קריאה 5 דקות
עודכן: לפני יומיים
בימים אלו (ינואר 2025), לא מעט עמותות שוקלות להגיש בקשת תמיכה לוועדת העיזבונות. מכיוון שיצא לי לגייס מספר פעמים מענקים מוועדת העיזבונות (וגם חוויתי כישלונות...), אני כותב כאן כמה מילים בנושא שאולי יוכלו לסייע לכם בגיבוש החלטה האם להגיש בקשה.
מהי ועדת העיזבונות ומהי מטרתה?
ועדת העיזבונות היא גוף ציבורי שפועל במסגרת משרד המשפטים. תפקידה הוא לחלק כספים שמגיעים מעיזבונות (ירושות ותרומות) שאנשים הורישו למדינה, במטרה לתרום לחברה, לקהילה ולמדינה.
מה עושים עם הכספים? הכספים מועברים לעמותות ומוסדות ציבור שמגישים בקשות לתמיכה, בהתאם לקריטריונים שהוועדה מגדירה. כל עיזבון יכול להיות מיועד למטרות שונות, כמו בריאות, חינוך, רווחה, או נושאים חברתיים אחרים. הוועדה מוודאת שהכספים משמשים לפרויקטים שמקדמים ערכים חברתיים, ולא למטרות רווח.
הרעיון מאחורי ועדת העיזבונות הוא ליצור תהליך מסודר ושקוף שיוודא שהכספים שמורישים לטובת הציבור יגיעו לגופים שמבצעים עבודה חברתית חשובה, ושמשתמשים בהם בצורה אפקטיבית ומקצועית.
אידאולוגיה
אחת ההתלבטויות שקיימות אצל עמותות מסוימות היא השאלה האם מדובר בכסף ממשלתי והאם ראוי לארגון שמבקר את הממשלה לבקש תמיכה דרך ערוץ זה והאם עצמאותו וחופש הפעולה שלו יפגעו.
התשובה לשאלה זו היא שהכסף שבקופה אינו כסף ממשלתי, אלא כסף פרטי שהשאירו אחריהם אנשים שנפטרו. הכסף מופקד בידיו של האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים, שאמור לחלק אותו לעמותות המבקשות, בהתאם לייעוד שבעלי הכסף קבעו. העמותות צריכות לעמוד בקריטריונים של התנהלות תקינה וכללי הקול הקורא.
כך שהכסף ממתין לכולם, אלו שתומכים בממשלה ואלו שמבקרים אותה, יהודים, ערבים, מי שציונים ומי שלא (: הכסף פרטי והממשלה התורנית אמורה לחלקו למטרות השונות במשמרת שלה. זו מצווה לקחת את הכסף, זה מה שביקשו אלו שהורישו אותו, ואין מה להשאיר את הכסף בחשבון הבנק של המדינה. הוא לא נועד להישאר שם.

תמיכה לבעלי יכולת
חשוב לציין שוועדת העיזבונות תומכת בכ-50% מהיקף הפרויקט המוצע. כלומר בשלב הבקשה תצטרכו לספר לוועדה איך תממנו את ה-50% הנותרים במידה והוועדה תחליט לתמוך בפרויקט. מה שהוועדה פחות מתעניינת בו, זה איך תממנו את ה-50% שהוא תמיכת העיזבון, זאת מכיוון שאת כספי תמיכת העיזבון תקבלו אחרי שתסיימו לחלוטין את הפרויקט, תגישו דיווח, תכינו ותציבו שלטי הנצחה על שם העיזבון ורק אחרי שהכל יאושר - הכסף יגיע לעמותה, לא פעם באיטיות ובסחבת מורטת עצבים. במקרה הטוב מדובר בלפחות חצי שנה אחרי שהפרויקט בעצם הסתיים.
השיטה הזו בעצם מקבעת מצב שמי שניגשים לוועדת העיזבונות הם אותם ארגונים שמסוגלים לממן בכוחות עצמם את הפרויקט המיועד. קחו זאת בחשבון ובדקו האם הארגון שלכם מסוגל לבצע ולממן את הפרויקט במלואו ב-2025 בתקווה שאת כספי התמיכה תקבלו ברבעון 3 או 4 של 2026, במקרה הטוב.
גובה התמיכה
ועדת העיזבונות מפרסמת בד"כ שני סוגי עיזבונות:
1 - עיזבון ע"פ סדרי העדיפות הממשלתי (השנה אלו פרויקטים לתמיכה בתחום החוסן הנפשי לליווי נפגעי נפש שנפגעו עקב מלחמת חרבות ברזל וכן פרויקטים לתמיכה בהתמודדות של נוער עם קשיים חברתיים כתוצאה מנידוי חברתי) סך של כ-19 מיליון שקלים לשני הנושאים.
2 – רשימת עיזבונות מיועדים – רשימה של עשרות עיזבונות שבעליהם הגדירו מראש את ייעודם (כגון למען ילדים עם צרכים מיוחדים, חולי סרטן, זכויות בעלי חיים, נושאים סביבתיים וכדומה). גובה העיזבון יכול להיות מעשרות אלפי שקלים ועד מספר מיליוני שקלים.
אם בחרתם בעיזבון מרשימת העיזבונות, תוכלו לבקש סכום שאינו חורג מגובה העיזבון.
בכל מקרה הוועדה יכולה לפסוק שאתם זכאים לסכום שהוא נמוך מסכום הבקשה. לדוגמה אם אתם מתכננים לקיים פרויקט בתקציב של 500 אלף שקלים ומבקשים מהוועדה תמיכה של 250 אלף, הוועדה יכולה להודיע שהיא תתמוך ב-150 אלף בלבד ואז הארגון יהיה מחויב לממן עוד חצי, כלומר 150 אלף שקלים לפחות. לכן, כבר בשלב תכנון הבקשה, חשבו איך להציגה כדי ששינוי תקציבי זה לא יפגע במימוש הפרויקט. חשבו כל הזמן באופן מודולרי.
איך מגישים את הבקשה
ההגשה נעשית דרך מערכת בשם "יעלה". יש להגדיר "נציג גוף" מורשה חתימה של הארגון, שיקבל גישה למערכת ודרכה יוריד את טופס הבקשה (קובץ PDF). את קובץ הבקשה ממלאים באוף-ליין בזמנכם החופשי, מצרפים אליו את כל המסמכים הדרושים והחתימות המתחייבות.
את קובץ הבקשה מעלים למערכת יעלה ודרכה עומדים בקשר עם ועדת העיזבונות עד לרגע אישור או דחיית הבקשה.
כל ההנחיות הטכניות בנושא תהליך ההגשה מפורטות במדור קול הקורא של ועדת העיזבונות.
מי יעביר לכם את כספי המענק
אמנם התהליך מנוהל ע"י ועדת העיזבונות באפוטרופוס הכללי שבמשרד המשפטים, אך ברגע שהבקשה אושרה, הטיפול בה עובר למשרד הממשלתי שתחום העשייה של הארגון שלכם רלוונטי לו. לדוגמה, אם הבקשה עוסקת במתן מענה רפואי לילדים עם מחלה קשה, המשרד הממשלתי יהיה משרד הבריאות. למשרד זה תצטרכו לשלוח את דוח סיום הפרויקט, הוא יבדוק אתכם, יצביע על ליקויים וחוסרים במידה ויהיו והוא זה שבסופו של דבר יעביר לכם את כספי המענק.
סיכויי ההצלחה
אם אתם ארגון שמנוהל תקין, ללא ליקויים ועונים על הקריטריונים של הקול הקורא, אין סיבה שלא תזכו במענק כלשהו.
רוב הכשלים בבקשות הארגונים הם כשלים טכניים, כלומר ארגונים שהגישו בקשות והם לא עומדים בדרישות הסף, או שיש להם ליקויים (אולי אף שהם לא ידעו על קיומם), או שהם לא ענו על הקריטריונים והדרישות של הקול הקורא.
חשוב לבחור את קופת העיזבון בחוכמה. נסו לחשוב מי עוד השחקנים בתחום שלכם ומי עוד יגיש לקופת העיזבון שבחרתם, כדי להבין את רמת הסיכוי לקבל מענק משמעותי.
סיבות לכישלון הבקשה
יש המון סיבות לפסילת בקשה או לדחייתה. חשוב לעבור בקפידה הן על הקול הקורא והן על נוהל הוועדה. חשוב לקרוא את המסמכים מספר פעמים ואת כל ההנחיות עד לפרטים הכי קטנים ולוודא שמבינים אותן. אם יש לכם ספקות – תתייעצו.
לפני שהבקשה מגיעה בכלל לדיון, היא קודם עוברת בדיקה טכנית, מהלך שגורם לפסילה של בקשות רבות.
האם תהליך העבודה על הבקשה מורכב או מסובך?
אם אתם ארגון מסודר שכבר נתמך ע"י משרדי ממשלה, ושמורים לכם כל המסמכים והאישורים העדכניים בצורה זמינה, הבקשה הזו תהיה עבורכם פשוטה.
מהם אותם מסמכים? אישור ניהול תקין, דוח 5 מקבלי השכר הגבוה בשנתיים האחרונות, דוח הוצאות הנהלה וכלליות, דוחות מבוקרים, מאזן בוחן, אישור ניהול בנק, אישור מורשי חתימה וכדומה. אלו הם אישורים בסיסיים שכל גייסת או גייס משאבים צריכים שיהיו להם אותם זמינים באופן שוטף, ואם כך, אז אין בעיה.
יתכן ואם תבקשו מימון של הוצאות שכר במסגרת הפרויקט המוצע, תתבקשו להציג דוח תמחיר שכר או להתבסס עליו וכמובן לספק הצעות מחיר מספקים במידה ובבקשה אתם מציינים שתסתייעו בהם.
הצעות המחיר חייבות להיות עדכניות, מופנות לשם הארגון שלכם, חתומות ע"י הספק, כולל מספר הח"פ / ע"מ שלו ועם תאריך כתיבתן.
פסילה פיננסית
הרבה ארגונים נפסלים מבחינה פיננסית. מה זה אומר? גובה הוצאות הנהלה וכלליות חורג מהמותר. לא מעט ארגונים לא מחשבים את אחוז ההנהלה וכלליות באופן נכון (זהו חישוב פרוגרסיבי לפי מדרגות ממחזור ההכנסות). לעתים ארגון נפסל כי הוא חישב את גובה שווי ערך עבודת המתנדבים לפי סכום שהוא גבוה משכר המינימום מבלי לקבל אישור מראש מהחשב הכללי, לעיתים ארגון נפסל מכיוון שבדוחות הכספיים הוא הציג עודפים שאינם מיועדים באחוז גבוה מהמותר.
לא פעם, ארגונים חושבים שאם הם יסתייעו ברואה חשבון הבקשה שלהם תצליח. אז זה שאדם הוא רואה חשבון, לא בהכרח יסייע לכם, כי הכשלים שציינתי כאן הם כשלים פיננסיים שעוברים את המסננת של רואה החשבון של העמותה בזמן הכנת הדוחות.
זה המקום להזכיר שחשוב מאוד לבחור עבור העמותה ברואה חשבון שמתמחה בעמותות. לא פעם עמותות עובדות עם משרד רואה חשבון שפועל במגזר העסקי והוא מוכן לעשות להן את השירות פרו-בונו כמחווה. יתכן שאין ברשותו את כל הידע בנושא עמותות, מה שיכול לגרום מבלי לדעת, לנזק שיגרור פסילה של הגשות ממשרדי ממשלה במשך שנתיים.
לינקים חשובים
לפני שאתם ניגשים לבחור את נושא הבקשה ולכתוב אותה, קראו את כל הלינקים הבאים:
Comments